Specialistvård

Hyperhidrosspecialisten är specialiserad på överdriven svettning. Vår behandlare Susanne har hjälpt patienter med hyperhidros i 14 år. Det är stor skillnad på vården som erbjuds mot svettning i Sverige. För att få säker vård med bästa möjliga resultat, är det viktigt att välja en specialist med lång erfarenhet.

Hyperhidrosspecialisten ger injektioner i huden med två sorters läkemedel. Injektionerna ges med insulinsprutor och tunna nålar. Oavsett din ålder och hudens elasticitet, ges injektionerna alltid i rätt hudlager och med rätt mängd. Bara en erfaren specialist kan känna skillnaderna.

Behandlingen utförs enligt ett mönster som är anpassat efter:

  • Dosen i varje injektion. Mängden läkemedel som injiceras kan skilja sig i behandlingsområdet
  • Styrkan som används av läkemedlet
  • Muskulaturen under huden
  • Svettningens utbredning

Går du på regelbundna behandlingar för att motverka migräntandgnissling eller rynkor och fina linjer i ansiktet, är det särskilt viktigt att maxdosen av läkemedlet inte överskrids vid svettbehandlingen! Det är även viktigt att injektionerna mot svettningen med btx typ B placeras rätt i pannan så att du inte drabbas av ptos (hängande ögonlock) eller hängande ögonbryn, till följd av för hög dosering. Hyperhidrosspecialisten har utvecklat ett särskilt mönster för dig som även behandlas för annan åkomma än svettning.

Du behöver inte vara nervös när du kommer till oss. Vi har erfarenhet av personer med stickrädsla och personer som lätt svimmar vid exempelvis blodprovstagning. Om du har sprutfobi ber vi dig säga till vid bokningen, så tar vi hand som dig på särskilt vis.