Alla ni som säger att svett är genomskinligt, ta en titt på en blöt tröja. Svett sätter minsann spår. Blöta, mörk, avgränsade fläckar. Inte bara under armarna, utan även på framsidan och baksidan av t-shirten. Alla som svettas mellan och under brösten vet jag pratar om. För mig kan svetten även rinna längs ryggraden. Jag känner ordagrant hur svettpärlorna dryper ner.

Anti svett plagg

Jag kan inte vara den enda som funderat på varför det inte finns tröjor som svett inte syns på? Trots oändlig research finns det inget material som inte ändrar färg när det blir blött. Till dig som också svettas, ger Hyperhidrosspecialisten följande tips på texilier. Se till att dina kläder är gjorda av:

  • Bomull
  • Bambu
  • Linne
  • Silke
  • Marinull

Dessa material absorberar vätska, men istället för att klibba fast mot kroppen, avdunstar fukten och vätskan genom textilfibrerna. Materialet låter en svettig kropp andas. Samma funktion har viskos, men till skillnad mot de fem listade anti svett plaggen, är viskos ett konstfiber som kräver stora mängder kemikalier för framställning.

Design mot svett

En del kläder är också designade för att släppa in luft och låta kroppen andas. Till exempel kottformade jackor med nät under lagren som släpper in luft. Designern Christian Siriano har skapat kläder som med sin mönsterkonstruktion täcker svettfläckar. På så vis har han lyckats dölja kändisarnas armsvett, så att LP-skivorna inte syns.

Flera klädombyten per dag

Christian Siriano vann fjärde säsongen av amerikanska tv-programmet Project Runway. Han har i media uttryckt sin förståelse för personer som svettas mycket, och måste byta tröja minst två gånger per dag. Hyperhidrosspecialisten är en medicinsk klinik med specialister på hyperhidros, överdriven svettning. Vi hjälper dig så att du kan gå runt i torra kläder. Boka tid för kostnadsfri konsultation, och få information om svettbehandling och möjliga behandlingsalternativ.