Det här är faktiskt ett problem, att svettas bort brun-utan-sol. När man äntligen lyckats få till rätt ton, vill man behålla färgen. Svett orsakar ljusare fläckar, för att inte tala om ränder när svetten rinner!

  • Så funkar brun utan sol
  • Svettens negativa effekt
  • Bästa fuskbrännan uppnås såhär

Det aktiva ämnet i brun-utan-sol

Den första ”sunless tanning lotion” lanserades på 1960-talet. Idag finns brun-utan-sol även som serum, mist, mousse, créme och gelé för att nämna några former. Det aktiva ämnet heter dihydroxiaceton och förkortas DHA. När brun-utan-sol appliceras på kroppen, tränger det in i det översta hudlagret. Där reagerar DHA med aminosyror som finns i hudens keratin, ett protein som färgar huden och gör den mörkare. Det tar några timmar innan full effekt uppnås. Eftersom det yttersta hudlagret (även kallat hornlagret) nästan bara består av döda hudceller, försvinner effekten efter ca en vecka.

Vatten förstör DHA effekten

Ett jämnt applicerat brun-utan-sol-lager kan se naturligt ut, om det inte hade varit för svetten. Svett och BUS går inte ihop. Låt oss reda ut varför. Kraftig svettning gör fuskbrännan ljusare. Detta för att vätskan bidrar till snabbare exfoliering av de döda, färgade hudcellerna.

Sprit som används för att desinficera huden inför medicinska och estetiska behandlingar innehåller etanol. DHA löses snabbt upp av etanol, därför försvinner brun-utan-sol-effekten i det behandlade området. Du får en ljusare hudfläck där.

Injektioner + BUS = perfekt resultat

Om du inte vill svettas bort brun-utan-sol, är en kombinationsbehandling med läkemedelsinjektioner och egen vald BUS-produkt den bästa lösningen. Läkemedlet stoppar svettningen där den är som värst. Brun-utan-sol-effekten kan inte förstöras av svett efter behandlingen. Hyperhidrosspecialisten är specialiserad på hyperhidros, dvs överdriven svettning, och behandlar ansiktssvett. Skillnaden mellan en medicinsk klinik och en skönhetsklinik ligger i användningen av läkemedel och kompetensen hos behandlaren. När du gör en medicinsk behandling mot ansiktssvett påverkas inte ansiktets muskulatur, dels tack vare läkemedlet, men också tack vare behandlarens skicklighet. Boka tid för kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig vidare.