Svettning påverkar inte bara valet av kläder och aktiviteter, utan också karriären. Många avstår att bli det de faktiskt drömmer om på grund av svettningen. Att vara svettig och blöt hindrar en från att välja yrken där svettningen kan uppmärksammas. Exempelvis har personer med kraftig handsvett svårt att få på sig plasthandskar. Vårdyrken blir därmed omöjliga att praktisera. Har man kraftig ansiktssvett vill man inte stå i rampljuset och hålla föredrag, inte när svetten börjar droppa och rinner nerför kinderna.

  • Svettig innebär inte osäker
  • Så gör du för att inte påverkas
  • Specialistens rekommendation

Svettning förknippas med nervositet

Att plötsligt börja svettas förknippas ofta med nervositet och osäkerhet. Personer med hyperhidros, överdriven svettning, är dock varken nervösa eller osäkra. Tvärtom är de den modigaste gruppen människor jag träffat i mitt liv. Varje dag visar de mod och inre styrka när de går ut bland folk. Det är inte lätt att höra kommentarer eller känna blickar.

Framgångsrika personer med svettning

Låt inte svettningen påverka ditt yrkesval, eller din möjlighet till högre positioner och en större karriär. Det finns många framgångsrika personer med hyperhidros, allt från skådespelare till advokater. De har hittat lösningar som döljer svettningen, och sökt vård för besvären. Exempel på en lösning mot bröst- och ryggsvett är att alltid bära en kavaj över tröjan, som döljer svettfläckarna.

Medicinsk vård

Överdriven svettning försvinner sällan av sig själv. För att svettningen inte ska begränsa dig i livet, är det viktigt att söka vård. Personer med överdriven fotsvett kan efter en svettbehandling gå barfota utan att lämna blöta eller fuktiga avtryck. När armsvett inte längre är ett problem vågar hen räcka upp handen i skolan, och när behandling gjorts mot ljumsk- och rumpsvett kan hen ha på sig ljusa chinos, eller de arbetsbyxor som jobbet kräver.

Hyperhidrosspecialistens rekommendation

Det finns inte många behandlingsalternativ mot överdriven svettning. Vi rekommenderar att du börjar med att prova receptfria produkter med aluminiumklorid. Om dessa inte ger bra resultat eller biverkningar, är vårt råd att prova en injektionsbehandling med läkemedel. Vi på Hyperhidrosspecialisten kan inte nog betona vikten att utföra behandlingen hos oss som är specialister på överdriven svettning. Många får dåligt resultat av apparater som jet-injektorer. Hos oss utförs därför alla behandlingar på traditionellt vis med tunna engångsnålar, lokalbedövning eller intravenös smärtlindring. Boka tid för kostnadsfri konsultation.